Voorbeeldfilmpje klasbezoek

Kijken naar en kijken door

Recentste infoblad
Op zondagnamiddag iedere week gratis zonnekijken in de koepel.

Volg ons op Facebook !

Wat gebeurt er momenteel in AstroLAB IRIS?     Neem een kijkje in onze Internet Control Room:
De Hemel nu Waarnemingsplatform NMPT Controleruimte NMPT Zonne-observatorium
Klik hier om een grotere foto van de hemel te krijgen... Klik hier om een grotere foto van het waarnemingsplatform te krijgen... Klik hier om een grotere foto van de controleruimte te krijgen... Klik hier om een grotere foto van de koepel te krijgen...
Lichthinder
Live data van onze lichthindermeter
Zonnepanelen
Live data over onze zonnepanelen
Meteostation
AstroLAB IRIS II Meteostation
Meteoren Ontvangststation (rmob.org )
AstroLAB IRIS II Meteoren Zendstation

Twee sterrenwachten: AstroLAB I en II

Volkssterrenwacht AstroLAB Iris ligt midden in het provinciale natuurgebied De Palingbeek. Zowel groepen als individuele bezoekers kunnen in onze twee sterrenwachten van 'dichtbij' kennismaken met het heelal.

Zicht op AstroLAB II

In AstroLAB I staat de grootste amateurtelescoop van de hele Benelux en Noord-Frankrijk. In de andere sterrenwacht, AstroLAB II, leer je alles over de zon, de zwaartekracht, het ISS en nog zo veel meer! Hier kijken we op zondagmiddag naar de zon door onze H-Alfa kijker. In deze grote zonnekijker bekijken we de zon in waterstoflicht en kunnen we zonnevlekken en zonne-uitbarstingen goed waarnemen.
AstroLAB Iris heeft ook een uitgebreide bibliotheek, waar je tal van astronomische boeken en tijdschriften terugvindt.

ISS

Openingsuren

AstroLAB IRIS is elke zondagnamiddag open van 14.30-17.30 u. Bezoekers kunnen dan gratis naar de zon kijken door de telescopen. Wil je AstroLAB op een andere dag bezoeken? Stuur ons dan een mailtje of bel om een groepsbezoek te reserveren. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over telescoopbouw, zie je onze 68cm telescoop (de grootste amateurtelescoop van de BENELUX) en werp je een blik in de onmetelijke ruimte!
Voor scholen heeft AstroLAB per graad een uitgewerkt programma. Dat programma kan bovendien nog aangepast worden op vraag.

Contact: om je bezoek te boeken, stuur je een mailtje naar info@astrolab.be of bel je naar +32 57 21 87 87. Nieuwtjes vind je ook op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/astrolabiris

Jeugdwerking

De twee groepen van de AstroLAB jeugdwerking komen om de twee weken samen op vrijdagavond. Ze leren er alles over het heelal. Interesse? Contacteer ons voor meer info en/of bezoek onze facebookpagina

NMPT... ofwel: mag het ietsjes meer zijn ?

Sinds begin van de jaren negentig is een team van AstroLAB IRIS medewerkers bezig geweest met de realisatie van een van de grootste publiek toegankelijke telescopen van de Benelux en Noord-Frankrijk: een 68 cm spiegelkijker. Het is een van dé hoofdattracties van onze Project- en Volkssterrenwacht.

NMPT bij zonsopkomst...

Zicht vanuit de controleruimte...

Kom onze sterrenwachten nu bezoeken en aanschouw deze indrukwekkende telescoop! Bij helder weer kun je zelf door dit lichtmonster kijken.

 

Bekijk een introductiefilmpje over AstroLAB IRISASTRID - ASTRonomical Image Database 107 fotografen - 3.950+ astrofoto's

Pan & Zoom: M33

Pan & Zoom: M31

Pan & Zoom: Maan

Recentste opname's

Recente toevoegingen

Laatste Update: 25 Mei 2017